Ingredientele necesare:

  • 2 bucati ceafa de porc sau muschi
  • 6 catei de usturoi
  • 500 ml lapte dulce
  • 2 linguri faina
  • 4-5 linguri ulei
  • boia dulce si iute
  • sare si piper

Cum se prepara FRIPTURA TIGANEASCA:

Stiu ca acesata friptura tiganeasca suna a bomba gastronomică pentru unii dar oare cati dintre noi ne putem abtine sa mancam astfel de preparate, mai ales in preajma anumitor sarbatori?

Deci…să-nceapă dăzmățu’ !

  1. Sareaza bucațile de carne si pune-le intr-un castron, apoi toarna laptele, presara usturoiul macinat si lasa totul la rece timp de 4-5 ore.
  2. Scoate carnea din lapte, presara peste ea boia de ardei si piper macinat, apoi un praf de faina.
  3. Aseaza bucatile de carne intr-o tava unsa cu ulei si baga la cuptorul incins in prealabil la 180°C.
  4. Lasa friptura la cuptor timp de cca. 30 minute apoi serveste-o cu garnitura de legume, cartofi natur, orez, etc.

Vinul ti-l alegi singur(ă) 😉

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
a WordPress rating system
FRIPTURA TIGANEASCA, 4.3 din 5 | 4 voturi