Ingredientele necesare:

  • 1 kg cotlet de porc
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • o lingura faina
  • un pahar de vin
  • 300 g zeama de oase
  • o lingura mustar
  • 2-3 castraveciori
  • sare si piper dupa gust

Cum se prepara Friptura de porc cu sos:

  1. Pune carnea la marinat cu 2-3 zile mai inainte.
  2. Prepara sosul inabusind ceapa cu o lingura de faina si stinge-o inainte de a se colora cu un pahar de vin si daca iti este la indemana, adauga si cateva polonice de zeama de oase.
  3. Lasa sa fiarba bine sosul si apoi amesteca cu o lingura de mustar si castraveciori in otet taiati cat se poate de marunt, sare si piper dupa gust.
  4. Cand se apropie ora mesei, pune la prajit cotletele in tigaie si rumeneste-le bine fara sa le usuci, apoi aseaza-le in farfuria de servit si toarna sosul peste cotletele fierbinti.

Tocmai ai preparat cea mai buna friptura de porc cu sos picant!

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Friptura de porc cu sos, 1.0 din 5 | 1 vot