Ingredientele necesare:

  • un iepure
  • 2 cepe
  • o capatana de usturoi
  • un morcov
  • 4 linguri ulei de masline
  • o jumatate telina
  • 500 ml vin alb sec
  • o lingura oregano
  • o lingurita rozmarin
  • o lingura cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • sare si piper dupa gust

Cum se prepara Friptura de iepure:

  1. Spala si portioneaza carnea de iepure. Curata ceapa, morcovii, telina si usturoiul.
  2. Taie ceapa solzisori, morcovii si telina rondele si usturoiul tocat marunt.
  3. Pune într-o tava sau vas termorezistent carnea de iepure, morcovii, telina, ceapa, usturoiul, vinul alb, uleiul de masline si foile de dafin.
  4. Condimenteaza cu oregano, rozmarin,cimbru, sare si piper.
  5. Baga iepurele la cuptorul incins si lasa-l cca 2 ore. Din cand in cand, unge carnea cu sosul din tava si mai adauga apa, ca sa nu scada sosul.

Friptura de iepure se serveste fierbinte, cu legumele din tava.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
a WordPress rating system
Friptura de iepure, 5.0 din 5 | 4 voturi