Ingredientele necesare:

  • 4 pulpe de curcan
  • 2 cepe
  • un morcov
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras verde
  • 2 pahare vin rosu
  • o capatana usturoi
  • o lingurita cimbru
  • o lingurita boia dulce sau iute
  • o lingura delikat
  • 4 linguri ulei masline
  • o legatura patrunjel
  • sare si piper

Cum se prepara Friptura de curcan:

  1. Iti prezentam o friptura de curcan, mai exact din pulpe de curcan, foarte apetisanta si gusotoasa.
  2. Spala pulpele de curcan, dupa care sterge-le cu un prosop.
  3. Unge pulpele cu ulei si condimenteaza-le cu cimbru, boia, piper, delikat si sare.
  4. Intr-o tava unsa cu ulei aseaza pulpele de curcan, ceapa taiata solzisori, morcovul taiat rondele si ardeii taiati fasii subtiri.
  5. Deasupra toarna vinul si apa dupa care baga tava la cuptor cca 2 ore.
  6. In acest timp intoarce pulpe-le pe ambele parti sa se rumenesca si din cand in cand unge carnea cu sosul din tava.
  7. Cand carnea este aproape gata pune usturoiu-l tocat marunt si mai lasa 10 minute.
  8. La final presara patrunjel proaspat tocat marunt.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Friptura de curcan, 5.0 din 5 | 1 vot