Cum să ajuți un copil să piardă în greutate. Totul despre tratarea obezității

0
750

Mulți părinți se gândesc la copiii lor și, bineînțeles, cum să piardă în greutate un copil în vârstă de 11 ani sau mai mult – nu contează. Acest sondaj necesită o abordare competentă, deci este mai bine să începeți să rezolvați această problemă în consultare cu un expert cu înaltă calificare. Mulți copii care au vârsta de 8-11 ani sunt supraponderali, care este cel mai frecvent asociat cu tulburări metabolice. După cum știți, una dintre cele mai comune metode de a pierde în greutate este prin dietă. Dar această metodă este potrivită pentru copiii ale căror organisme sunt încă în proces de formare?

Dezvoltarea unei astfel de patologii ca obezitatea la copii este cel mai adesea rezultatul supraalimentării. Astfel de cazuri sunt considerate forma primară a obezității. De asemenea, excesul de greutate poate fi rezultatul unei predispoziții ereditare. O altă cauză destul de frecventă a obezității astăzi este dieta nesănătoasă a bebelușului – alimente prăjite și grase, fast-food și, bineînțeles, o dragoste de dulciuri. În cazul unor astfel de forme de patologie în organismele copiilor, există de obicei unele încălcări.

Cel mai adesea, un stil de viață activ previne progresia excesului de greutate. Deci, dacă un copil la vârsta de 8 ani era plin, dar la vârsta de 10 ani greutatea lui nu trebuie să depășească norma. Prin urmare, problema de a pierde în greutate pentru un copil nu ar trebui, în toate cazurile, să vă îngrijoreze părinții. Înainte de a tortura copiii cu o dietă obositoare (care nu este întotdeauna necesară), este important să consultați un medic. În cele mai multe cazuri, diferite boli duc la dezvoltarea unei forme secundare de obezitate, ele pot fi ereditare sau dobândite. Obezitatea este cel mai adesea însoțită de diabet zaharat sau de o tulburare a sistemului endocrin.

De ce este excesul de greutate periculos pentru corpul unui copil?

Dacă un copil devine inactiv, excesul de greutate poate provoca nu numai tulburări fizice, ci și dezvoltarea complexelor psihologice. Înainte de a ajuta un copil să piardă în greutate, părinții trebuie să-și dea seama cât de obezi sunt.

Există un total de 4 grade de obezitate. Pe măsură ce cresc, simptomele își iau severitatea. În primul rând, excesul de greutate afectează postura și mișcările unei persoane. Copiii obezi, de regulă, au o slăbiciune vizibilă, adesea patologia duce la picioare plate. În plus, excesul de greutate este însoțit de transpirație crescută, care afectează negativ sănătatea pielii, făcând-o vulnerabilă la penetrarea http://www.retetekulinare.ro/keto-diet-mijloace-pentru-arderea-intensiva-si-rapida-a-grasimilor/ diferitelor infecții. Fetele obeze se caracterizează prin pubertate timpurie, care este o consecință a excesului de glucoză din organism. Persoanele care se confruntă cu problema excesului de greutate în copilărie, se plâng adesea de dureri articulare, acest lucru se explică prin uzura lor rapidă, ceea ce duce la dezvoltarea osteoartritei.

Greutatea copiilor cu risc crescut de obezitate necesită o atenție specială a părinților:

  • Copiii cu predispoziție ereditară.
  • Suferiți de diabet zaharat sau tulburări endocrine.
  • Copiii care primesc o formulă bogată în calorii (în cazul nutriției artificiale).
  • Copii născuți prematur, greutate redusă.
  • Au boli congenitale legate de sistemul endocrin.

Totul despre tratarea obezității

Cum să piardă în greutate pentru un copil, dacă dieta poate fi periculoasă pentru corpul său, iar activitatea sa fizică este dificilă – această întrebare îngrijorează mulți părinți. De fapt, aceste două metode sunt cele mai eficiente și (cu condiția unei abordări competente) sigure.

Dieta, ca și activitatea fizică, ar trebui în primul rând să fie aleasă în funcție de gradul de obezitate. În cazul patologiei de gradul 1, tratamentul medicamentos nu este de obicei prescris. Aici bebelușul poate pierde în greutate datorită creșterii activității fizice și a unei diete echilibrate. Sarcina părinților este de a limita timpul petrecut la calculator sau de a viziona televiziunea.

COPILUL TREBUIE SĂ SE OBIȘNUIASCĂ CU EXERCIȚII FIZICE ZILNICE, JOCURILE ÎN AER LIBER VOR FI FOARTE UTILE.

Dacă un copil este diagnosticat cu obezitate în stadiul II, este necesară mai întâi o corecție dietetică amănunțită. În acest caz, alimentele trebuie să aibă un conținut scăzut de calorii. Pierderea rapidă în greutate, chiar și în timpul unei diete stricte, va eșua dacă copilul nu este suficient de activ. Un expert vă va ajuta să alegeți o serie de exerciții fizice.

Gradele recente de obezitate necesită cea mai serioasă abordare. Copiii cu un astfel de diagnostic necesită un regim special, deci sunt cel mai adesea spitalizați. În acest caz, dieta unei persoane tinere ar trebui să fie fracționată, adică porțiuni frecvente, dar mici. Corecția alimentelor pentru copii este efectuată exclusiv de un nutriționist specialist. Utilizarea suplimentelor alimentare speciale și a medicamentelor destinate pierderii rapide în greutate este interzisă pentru copiii sub 15 ani. Același lucru este valabil și pentru tratamentul chirurgical.

Cum să piardă în greutate pentru un copil: cerințe pentru nutriția copiilor

O dietă cu o compilație analfabetă poate fi periculoasă pentru un organism neformat. În același timp, copiii supraponderali se caracterizează prin prudență în alimentație, ceea ce complică foarte mult sarcina de ajustare a dietei. În astfel de cazuri, experții recomandă adesea trecerea întregii familii la o dietă echilibrată adecvată. Pentru ca copilul să nu refuze să mănânce, este important ca mâncarea să fie nu numai utilă, ci și în funcție de gustul său.

Fructele și legumele proaspete sunt deosebit de utile pentru copiii supraponderali. Cel mai bine este să folosiți ulei de măsline pentru pansamentul pentru salată. Vasele ar trebui să arate apetisante, acest secret va ajuta interesul și dorința copilului de a le încerca. Sucurile comerciale sunt nedorite pentru obezitate, se recomandă înlocuirea acestuia cu sucuri de fructe și legume proaspăt stoarse.

Consumul de produse semifinite cu o astfel de problemă ca fiind supraponderal la un copil este permis. Este important ca acestea să conțină o cantitate minimă de grăsime. Principala condiție pentru astfel de produse este ca acestea să nu fie gătite prin prăjire, dar tocanul nu va dăuna corpului. Nutriționiștii recomandă în special consumul de cartofi, orez și tot felul de cereale. Pâinea și pastele pot fi oferite unui copil numai în cantități limitate.

Este necesar să se monitorizeze constant dieta copilului. Mâncarea nu este permis după ora 6 p. m. copilul nu ar trebui să manca prea mult, părinții trebuie să ne amintim că este mai bine să aibă mese frecvente, dar în porții mici. Cofetăriile pe care copiii le iubesc ar trebui să fie reduse la minimum, la fel și zahărul.

Un pic despre prevenire

Părinții copiilor care prezintă un risc crescut de obezitate ar trebui să fie conștienți de măsurile preventive. De la o vârstă fragedă, un copil trebuie să învețe supe, cereale, produse lactate, pește, carne, fructe, legume, compoturi, cu alte cuvinte, o dietă sănătoasă. Alimentele pentru copii nu implică în niciun fel epuizarea înfometării. Pentru dezvoltarea fizică normală, copilul are nevoie de o dietă bună, principalul lucru este să prevină supraalimentarea, să respecte regimul (se recomandă determinarea orelor de consum alimentar) și să limiteze alimentele grase și prăjite. Legumele sunt deosebit de utile pentru excesul de greutate, conținutul de acid tartric din acesta împiedică transformarea carbohidraților în grăsimi.

După cum sa menționat deja, combinarea dietei cu exercițiile fizice poate obține rezultate semnificative. Activitatea fizică ajută la accelerarea metabolismului și, de asemenea, ajută la cheltuirea excesului de energie. În același timp, trebuie remarcat faptul că atunci când se numește un copil obez să se angajeze în sport, specialistul trebuie să țină cont de caracteristicile individuale ale corpului unui mic pacient. Aici vorbim despre prezența bolilor concomitente, bunăstarea generală, starea sistemului cardiovascular al copilului etc. Cu condiția să nu existe contraindicații, copiii supraponderali vor folosi sporturi precum înotul, gimnastica, mersul pe jos și altele.