Ingredientele necesare:

  • 800 gr piept de pui
  • 200 gr smantana
  • 3 galbenusuri
  • 1 pastarnac mare
  • 2  morcovi mari
  • 150 gr radacina de telina
  • 2 ardei capia
  • 1 ceapa mare
  • 7 catei usturoi
  • o legatura patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust
  • otet dupa gust(30-50 ml)

Cum se prepara Ciorba Radauteana:

Ciorba Radauteana pe care ti-o propunem astazi, se incadreaza in categoria de retete culinare de top pentru ca este o ciorba renumita, preparata de noi dupa o reteta originala din zona Moldovei. Daca vrei sa-ti faci o idee despre gustul pe care ar putea sa-l aiba aceasta Ciorba Radauteana originala inainte s-o prepari, nu te putem ajuta prea mult. Putem sa-ti spunem doar ca are un gust foarte foarte bun si savuros si se aseamana putin cu ciorba de burta, diferenta fiind ca aceasta este  o Ciorba Radauteana cu piept de pui si cu multe legume, deci o varianta mai light a ciorbei de burta. Ca sa te convingi de gustul minunat,cel mai bine este s-o prepari daca nu ai mai mancat pana acum Ciorba Radauteana cu pui. Va fi o experienta noua si foarte placuta pentru simturile tale gustative. Prepararea retetei de Ciorba Radauteana nu este dificila, asa cum ti se poate parea. Secretul este sa-ti pregatesti ingredientele asa cum te invatam aici si sa fi ordonat(a). Hai sa urmarim impreuna reteta si sa vedem pas cu pas, cum se prepara Ciorba Radauteana reteta originala:

  1. Mai intai, curata morcovii, ceapa, telina si pastarnacul, scoate cotoarele/semintele ardeilor si spala bine toate aceste legume.
  2. Spala pieptul de pui si pune-l la fiert  impreuna cu ceapa, telina, pastarnacul, morcovii si ardeii, intr-o oala cu cca. 4 litri de apa.
  3. Adauga sare dupa gust si lasa pe foc pana se fierb toate ingredientele (aproximativ 40-50 minute).
  4. Dupa ce toate s-au fiert, trage oala de pe foc, scoate legumele si carnea si lasa-le la scurs, intr-o strecuratoare, pana se mai racesc putin, pentru a le putea manevra fara sa te friga.
  5. Taie morcovii si ardeii cubulete mici (ardeii trebuiesc decojiti mai intai). Ii vei folosi putin mai tarziu.
  6. Foloseste un blender pentru a prepara un piure din ceapa, telina si pastranac, si lasa-l deoparte.
  7. Din oala cu supa unde s-au fiert pieptul de pui si legumele, pune intr-un castron cca. 400 ml de supa si las-o la racit.
  8. Freca bine cele 3 galbenusuri folosind o lingura de lemn, apoi adauga peste ele smantana si amesteca pana la omogenizare.
  9. Peste galbenusuri si smantana, adauga usturoiul pisat sau dat prin razatoarea cu gauri mici si amesteca din nou, apoi adauga cei 400 ml de supa lasata la racit si amesteca iar pana la omogenizare.
  10. Repune pe foc oala cu supa in care au fiert carnea si legumele si adauga piureul preparat la punctul 6, apoi amesteca de cateva ori.
  11. Adauga in oala pieptul de pui desfacut in fâșiuțe, morcovii si ardeii taiati cubulete, apoi amesteca putin.
  12. Adauga in oala realizata din galbenusuri, smantana, usturoi si supa (punctul 9) si amesteca iar de cateva ori.
  13. Potriveste de sare si piper dupa gust, mai fierbe 1 minut, apoi ia oala de pe foc si adauga otet dupa gust.
  14. Spala bine patrunjelul, toaca-l marunt si presara-l deasupra ciorbei apoi mai amesteca de cateva ori. Gata! Ai reusit sa prepari cea mai gustoasa Ciorba Radauteana! A fost greu?
Nu adauga niciodata smantana si galbenusurile direct in ciorba fierbinte! Smantana se va inbranzii iar galbenusurile vor capata un aspect inestetic.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Ciorba Radauteana, 4.2 din 5 | 52 voturi