Ingredientele necesare:

  • Compozitia de perisoare
  • 500 g carne de porc tocata
  • 100 g orez
  •  un ou
  • o lingura gris
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru ciorba:
  • 5 l apa
  • un morcov mare
  • 1 pastarnac
  • o ceapa mare
  • o telina
  • un ardei gras
  • o legatura de leustean
  • 2 oua
  • 1 l bors de casa
  • sare si piper dupa gust

Cum se prepara Ciorba Perisoare:

O reteta renumita de ciorba perisoare, ca la mama acasa!

  1. Se pune apa sa fiarba cu un praf de sare.
  2. Curata legumele, pentru ciorba perisoare, spala-le, dupa care taie-le cubulete mici si pune-le in apa la fiert, in jur de 30 minute la foc potrivit.
  3. Pregateste compozitia de perisoare, dupa cum urmeaza: pune carnea tocata intr-un castron si amesteca cu orez, gris, ou, sare si piper dupa gust. Dupa ce compozitia a fost amestecata bine cu toate ingredientele, uda-ti mainile cu apa rece, ia compozitia cu o lingurita si fa bile de dimensiunea unor nuci.
  4. Dupa ce ai pregatit perisoarele, pune-le in oala la fiert una cate una, peste legumele aproape fierte. Mai lasa la fiert in jur de 30 minute la foc potrivit.
  5. Dupa ce au fiert perisoarele, adauga borsul fiert, bulionul, sarea si piperul.
  6. Bate 2 oua pe care le amesteci, cu un polonic de ciorba fierbinte, dupa care le adaugi in ciorba.
  7. La final, taie marunt o legatura de leustean verde sau uscat si adauga-l peste ciorba.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Ciorba Perisoare, 5.0 din 5 | 1 vot