Ingredientele necesare:

  • 3 l apa
  • 1,5 kg de crap
  • 2 ceape
  • un morcov
  • un ardei gras verde
  • un ardei rosu
  • o telina
  • un pastarnac
  • 3-4 rosii
  • 2-3 linguri bulion
  • 1,5 l bors
  • 2-3 linguri otet
  • o legatura patrunjel
  • o legatura leustean
  • sare si piper
  • 2 oua
  • 4 cartofi

Cum se prepara Ciorba de peste:

  1. Curata pestele, spala-l bine si taie-l in bucati potrivite, apoi pune pestele sa fiarba in apa fiarta cu sare, timp de 15-20 minute.
  2. Dupa ce a fiert, strecoara zeama sa fi sigur(a) ca nu are oase.
  3. Pune zeama strecurata inapoi in oala si adauga in ea cartofii taiati cubulete, legumele tocate marunt si lasa sa fiarba cca. 40 minute.
  4. Dupa ce au fiert legumele, adaugi rosiile decojite si tocate marunt si mai lasi 10 minute sa fiarba.
  5. Adauga bucatile de peste, borsul, otetul, bulionul, sarea si piperul si mai lasa pe foc 10 minute.
  6. Bate bine 2 oua si toarna-le peste ciorba de peste si stinge focul. Deasupra presara leustean si patrunjel tocat marunt.
  7. Acopera cu capac oala si lasa 15 minute sa se patrunda aromele. Serveste ciorba de peste cu mamaliguta si ardei iute.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Ciorba de peste, 4.3 din 5 | 7 voturi