Ingredientele necesare:

  • 1 ceapa mare
  • 3-4 liguri ulei
  • 4 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 2 felii telina
  • 1 morcov
  • 150 g fasole verde
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei gras
  • 1 pastarnac
  • 4-5 rosii tocate marunt
  • 1 legatura leustean
  • 2 oua
  • 1 litru bors
  • sare si piper dupa gust

Cum se prepara CIORBA DE LEGUME:

Hai sa gatim impreuna o ciorba de legume simpla, dar gustoasa si sanatoasa! Ciorba pe care ti-o propun astazi este o ciorba de legume clasica  insa am incercat sa-i dau un gust aparte datorita ingredientelor folosite si numai tu poti sa-mi spui daca am reusit. Hai s-o preparam rapid impreuna, pas cu pas:

  1. Intr-o cratita pune ceapa, telina, morcovul, ardeii, pastarnacul, tocate marunt si caleste-le in ulei incins timp de cca. 5 minute.
  2. Muta ingredientele intr-o oala de ciorba apoi adauga cartofii, dovleceii taiati cubulete, fasolea pastai taiata bucati apoi completeaza cu 3-4 litri de apa.
  3. Fierbe legumele cca.  30 minute la foc potrivit dupa care adauga rosiile decojite si tocate marunt si mai lasa pe foc inca 10 min.
  4. Toarna borsul, potriveste de sare si piper si lasa sa dea in clocot.
  5. Bate ouale bine si amesteca-le cu leusteanul tocat marunt apoi toarna in ciorba amestecand cu furculita pentru a obtine asa numitele zdrente de ou.
  6. Ia oala de pe foc si mai lasa 15 min apoi serveste ciorba cu doua chifle de casa si ardei iute. Sau fara. Sau rece 🙂

 

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
CIORBA DE LEGUME, 3.0 din 5 | 2 voturi