Ingredientele necesare:

  • 5 l apa
  • 1 kg fasole boabe
  • 8 bucatele coastita afumata
  • 6 cepe
  • 2 morcovi
  • o telina
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 2 – 3 linguri bulion
  • 3-4 frunze de dafin
  • sare si piper dupa gust
  • ulei pentru prajit
  • o legatura de patrunjel

Cum se prepara Ciorba de fasole:

  1. Pune fasolea la inmuiat de seara, in apa calda cat sa o acopere.
  2. Dupa ce s-a inmuiat fasolea pune-o la fiert intr-o oala la foc potrivit.
  3. Intre timp, pune la prajit in ulei incins bucatile de costita afumata si lasa-le sa se prajeasca usor pe ambele parti.
  4. Scoate costita iar in uleiul ramas, pune legumele spalate si taiate marunt sa se caleasca, pana devin aurii.
  5. Dupa ce legumele s-au calit pune-le peste fasole si adauga sare, piper si foi de dafin.
  6. Lasa sa fiarba la foc potrivit cca 2-3 ore, completand cu apa fiarta daca scade zeama.
  7. Spre sfarsit, pune bulionul si costita in ciorba de fasole si mai lasa pe foc 15 minute.
  8. Adauga sare, piper dupa gust si presara patrunjel tocat marunt. Ciorba de fasole se serveste cu muraturi. Hai ca e nebunie!

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Ciorba de fasole, 4.5 din 5 | 2 voturi