Ingredientele necesare:

  • 1 kg burta vita taiata fideluta, prefiarta
  • 500 g oase vita
  • 2 morcovi
  • o ceapa mare
  • o telina
  • 5 oua
  • 2 capatani de usturoi
  • 300 gr smantana
  • otet dupa gust
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Cum se prepara Ciorba de burta:

O reteta pentru ciorba de burta, clasica, fara alte adaosuri care de cele mai multe ori, dau nastere la aventuri :)

  1. Burta si oasele de vita spalate, se pun in oala cu 3 litri de apa fiarta si se mentin la foc potrivit, spumandu-se in timpul fierberii.
  2. Dupa ce nu mai iese spuma, se adauga legumele spalate si curatate, taiate jumatati.
  3. Cand burta este aproape fiarta se scot legumele si oasele de vita care se dezoseaza(carnea se pune inapoi in oala) si se mai fierb la foc potrivit circa 30 minute.
  4. Se adauga otet, sare, piper si smantana, apoi se amesteca pentru a se incorpora bine.
  5. La sfarsit se pun ouăle batute bine, se stinge focul si se adauga si usturoiul pisat sau taiat marunt. Usturoiul si otetul se pot servi si separat, dupa gust.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Ciorba de burta, 4.5 din 5 | 2 voturi