Ingredientele necesare:

  • un pachet foi de placinta (foitaj)
  • 1 kg ciuperci champignon
  • 4 oua
  • 4 cepe potrivite
  • 2 linguri pesmet
  • 150 gr cascaval ras
  • 1 lingura marar tocat
  • 1 lingura patrunjel
  • 4 linguri smantana
  • 1 galbenus pentru uns
  • 50 gr unt
  • sare
  • piper

Cum se prepara PLACINTA CU CIUPERCI:

Cand vine vorba de placinta, majoritatea dintre noi ne gandim la ceva dulce insa in cazul acestei placinte, lucrurile stau putin altfel. Este vorba de o placinta cu ciuperci, un preparat culinar care se pregateste aproape la fel ca si o placinta obisnuita. Iata cum se prepara acest aperitiv:

  1. Curata ciupercile, spala-le si taie-le foarte marunt.
  2. Pune untul intr-o tigaie si topeste-l la foc mic.
  3. Adauga ceapa tocata marunt si caleste-o pana devine aurie.
  4. Pune ciupercile peste ceapa, adauga 100 ml apa si lasa circa 10 minute sa fiarba pana scade zeama.
  5. Lasa ciupercile sa se raceasca intr-o strecuratoare.
  6. Amesteca ciupercile cu ouale intregi, pesmetul, verdeata, cascavalul apoi pune sare si piper dupa gust.
  7. Tapeteaza o tava cu o lingurita de unt si pune prima foaie de aluat foitaj peste care presara o lingurita de pesmet pe toata suprafata.
  8. Pune compozitia de ciuperci peste aluat si intinde-o pe toata suprafata, dupa care pune deasupra si ce-a de-a doua foaie de aluat foitaj.
  9. Perforeaza foaia de deasupra cu o furculita din loc in loc.
  10. Intr-o farfurie amesteca galbenusul cu smantana si unge placinta pe toata suprafata.
  11. Incinge cuporul la 180 de grade si baga placinta la cuptor si lasa circa 30-40 minute.
  12. Dupa ce ai scos-o de la cuptor las-o sa se raceasca apoi portioneaz-o si serveste-o impreuna cu un pahar de vin rosu. Optional, poti presara deasupra si cateva boabe de mac.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
PLACINTA CU CIUPERCI, 4.7 din 5 | 3 voturi