Ingredientele necesare:

  • 500 g ficat de pui sau porc
  • 100-150 g unt
  • o ceapa
  • un morcov
  • un varf de piper
  • un varf de sare

Cum se prepara Pate de ficat:

  1. Curata ficatul, spala-l si pune-l la fiert in apa clocotita impreuna cu ceapa si morcovul intregi, timp de 15-20 minute.
  2. Dupa ce s-au fiert, scurge ficațeii de zeama si amesteca-i cu mixerul cu unt, sare, piper pana ce compozitia se omogenizeaza si devine cremoasa.
  3. Pune pateul intr-o caserola si lasa-l la frigider cateva ore.
  4. Ca orice pate de ficat, acesta se serveste uns pe felii de paine usor prajite.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Pate de ficat, 3.0 din 5 | 1 vot