8
Verdictul nostru "Minunata!"
Gust: 8/10
Aspect: 9.5/10
Costuri: 8/10
Preparare: 8.5/10

Ingredientele necesare:

  • 8 oua proaspete
  • 100 gr carnati Chorizo
  • 150 gr spanac proaspat
  • 1 ceapa medie tocata
  • 200 gr rosii Cherry, taiate pe jumatate
  • 100 gr branza Monterey Jack sau cascaval
  • un sfert de cana de
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare şi piper dupa gust

Cum se prepara OMLETA CU SPANAC SI CHORIZO:

Chorizo este denumirea unor mezeluri renumite din Spania, iar in reteta noastra vom folosi carnatii Chorizo dar poti folosi fara probleme si al sortiment de carnati. Carnatii Chorizo sunt niste carnati picanti de porc, cu gust si miros placut, caracteristic produselor crude uscate, afumati cu lemn de senta tare. Omleta noastra va iesi insa la fel de gustoasa cu orice alt sortiment de carnati de porc picanti, de consistenta crud-uscata. De asemenea, daca nu gasesti branza Monterey Jack, aceasta poate fi inlocuita cu succes cu orice alt sortiment de cascaval. Nu va avea acelasi gust dar omleta la cuptor tot gustoasa va iesi la final. Haide sa preparam impreuna aceasta omleta cu spanac si Chorizo, savuroasa si bogata in ingrediente: carnati, spanac, cascaval si rosii Cherry:

  1. Mai intai, porneste cuptorul si incinge-l la temperatura de 190° C.
  2. Inlatura membrana carnatilor si taie-i in felii subtiri de cca. 3-4 mm grosime, apoi taie feliile pe jumatate.
  3. Ia un bol sau castron de marime medie si bate ouale cu smantana apoi potriveste de sare si piper.
  4. Adauga o jumatate de cana de cascaval ras (pe razatoarea mare) si amesteca pana se incorporeaza in compozitia de oua cu smantana.
  5. Intr-o tigaie nonaderenta, incinge uleiul de masline la foc mediu-tare apoi adauga carnatii si ceapa tocata si lasa pe foc pana cand ceapa devine moale si translucida.
  6. Adauga spanacul in tigaie, amesteca din cand in cand si lasa pe foc pana cand acesta capata un aspect de ofilit.
  7. Adauga rosiile Cherry in tigaie si mai lasa pe foc maxim 2 minute.
  8. Adauga compozitia de oua din castron si amesteca pentru a combina ouale cu restul ingredientelor din tigaie.
  9. Presara desupra restul de cascaval ras si mai lasa pe foc timp de 2 minute, apoi baga tigaia la cuptor.
  10. Lasa omleta la cuptor timp de cca. 20 de minute sau pana cand crezi ca ouale s-au copt si omleta s-a rumenit frumos.
  11. Dupa ce ai scos omleta de la cuptor, o lasi sa se raceasca in tigaie timp de 10 minute, apoi o transferi pe un platou de servire. O sectionezi in felii potrivite si te bucuri de savoare si gustul unei omlete originale. Restul de omleta ramasa, poate fi refrigerata si servita rece sau reincalzita.

Sfaturi Retete CulinareDupa ce speli spanacul, acesta trebuie scurs foarte bine de apa sau/si tapetat cu un prospop de bucatarie pentru a fi uscat in totalitate.
Atentie!Pentru a manevra tigaia din cuptor, foloseste o manusa de bucatarie termorezistenta. Poti fi tentat(a) sa scoti tigaia apucand-o cu mana goala de maner, crezand ca acesta nu frige, asa cum faci pe aragaz sau plita.

Sau smantana si lapte, in proportii egale.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
OMLETA CU SPANAC SI CHORIZO, 5.0 din 5 | 1 vot