Ingredientele necesare:

  • 6 oua
  • 2-3 linguri de spanac tocat – nu foarte marunt
  • 100 gr
  • 2 linguri de ardei rosu tocat
  • 1-2 carnati de pui feliati
  • 2 linguri smantana
  • ½ lingurita sare
  • ¼ lingurita piper
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei de masline

Cum se prepara Omleta cu spanac si carnati:

Probabil te-ai cam saturat de clasica omleta cu cascaval si vrei ceva mai nuantat. Astazi ti-am pregatit o omleta cu spanac si carnati de pui, o omleta savuroasa care iti va reinvia apetitul pentru omlete. Noua ne plac toate preparatele care au la baza oua, insa omletele preparate cu diverse adausuri si ingrediente, se afla in topul preferintelor noastre. Vezi si omleta cu sparanghel la cuptor.

  1. Intr-un bol mai incapator, bate spuma ouale cu smantana, sarea si piperul, apoi lasa bolul deoparte.
  2. Porneste cuptorul si seteaza temperatura astfel incat sa ai 200° C cand va trebui sa bagi omleta la cuptor.
  3. Unge bine o tigaie non-aderenta (teflon) cu un amestec de unt si ulei si caleste carnatii, spanacul si ardeiul, amestecand din cand in cand, timp de 3-4 minute, pana ce ingredientele se rumenesc, dar fara sa devina crocante.
  4. Da focul la mediu spre minim si adauga amestecul de oua preparat la punctul 1. Amesteca foarte usor, pentru ca ouale sa se integreze putin cu restul ingredientelor.
  5. Presara uniform deasupra, cubulete de branza Gruyère. Poti folosi un cascaval mai moale daca nu ai branza Gruyère sau Emmentaler.
  6. Presara mix-ul de condimente deasupra, in mod uniform.
  7. Acopera tigaia si las-o la foc mic-mediu timp de 2-3 minute, pana cand ouale se leaga dar in mijloc sunt inca in stare lichida(crude).
  8. Cu mare atentie, muta tigaia in cuptor si lasa omleta la copt cateva minute, pana cand se rumeneste frumos deasupra.
  9. Dupa ce scoti omleta de la cuptor, las-o in tigaie inca 2 minute, apoi transfera omleta pe o farfurie intinsa. Poti folosi o spatula neaderenta. O poti servi ca si sandwich, dar in acest caz trebuie s-o lasi sa se raceasca.

Sfaturi Retete CulinareDaca folosesti spanac congelat, acesta trebuie mai intai decongelat si apoi tapetat cu hartie de bucatarie absorbanta. Daca folosesti spanac verde, spala-l bine, alege doar frunzele si pune-l la fiert cateva minute, intr-o oala cu apa care fierbe. Dupa ce a fiert spanacul, il scoti, il lasi sa se racoreasca putin si sa se scurga foarte bine de apa.
Atentie!Foloseste o manusa de bucatarie termorezistenta pentru a scoate tigaia din cuptor. Poti fi tentat(a) sa manevrezi tigaia intocmai ca pe plita, crezand ca manerul nu frige. Atentie, frige tare ! 🙂

Poti folosi un cascaval mai moale daca nu ai branza Gruyère sau Emmentaler.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
a WordPress rating system
Omleta cu spanac si carnati, 5.0 din 5 | 1 vot