Ingredientele necesare:

  • 4 vinete
  • 2 cepe
  • 400-500 ml ulei
  • 2 oua (galbenusuri)
  • sare dupa gust

Cum se prepara Maioneza cu vinete:

  1. Pune vinetele la copt pe plita sau gratar, pana cand se inmoaie si coaja este arsa.
  2. Dupa ce s-au copt pe toate partile curata-le de coaja, despica-le cu o lingura(de lemn de preferat) si lasa-le sa se scurga pe un fund de lemn inclinat, timp de o ora.
  3. Cat timp se scurg vinetele, prepara maioneza amestecand un ou fiert si unu-l crud (doar calbenusuri-le), ulei si sare.
  4. Toaca vinete-le cu tocatorul de lemn, dupa care amesteca-le cu maioneza, ceapa tocata marunt si sare.
  5. Astfel ai preparat o maioneza cu vinete foarte delicioasa!

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
a WordPress rating system
Maioneza cu vinete, 4.0 din 5 | 3 voturi