Ingredientele necesare:

  • organele de la un miel (splina, rinichii, ficat, inima)
  • 4 fire de usturoi verde
  • 1 legatura de patrunjel
  • 6 fire de ceapa verde
  • 1 ceapa uscata mare
  • 1 legatura de marar
  • 2 linguri smantana
  • o lingurita tarhon
  • 4 oua
  • pesmet
  • 50 gr unt
  • sare si piper dupa gust
  • condiment pentru drob

Cum se prepara Drob de miel:

Unul din preparatele traditionale de Pasti, este Drob de miel. Iti propunem o reteta simpla de Drob de miel, pe care o vei putea prepara usor, fara multe cunostinte de specialitate in bucatarie.

  1. Spala bine organele de miel si lasa-le in apa cu otet, un sfert de ora.
  2. Scoate carnea din apa cu otet si tai-o bucati de 3-5 cm apoi pune-o la fiert.
  3. Dupa ce s-a fiert carnea,  o dai prin masina de tocat carne, impreună cu ceapa verde, ceapa uscata, patrunjelul, mararul, tarhonul si usturoiul verde.
  4. Amesteca intreaga compozitie cu ouale, smantana, condimentul pentru drob, sarea si piperul, apoi pune totul intr-o tava de cozonac unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Optional, poti pune si 3 oua fierte tari, asezate simetric la mijlocul compozitiei.
  5. Baga tava la cuptorul incalzit in prealabil la 180 °C si tine-o cca. 30 de minute, pana cand drobul capata o culoare maronie.
  6. Lasi drobul sa se raceasca apoi scoti din tava.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
a WordPress rating system
Drob de miel, 3.0 din 5 | 2 voturi