Ingredientele necesare:

  • 1 kg carne tocata de porc(sau pui)
  • 2 oua
  • o legatura patrunjel
  • o lingurita rasa piper macinat
  • sare dupa gust
  • 6 felii paine alba
  • o capatana de usturoi
  • 2-3 cepe potrivite
  • 500 ml ulei pentru prajit
  • 200 gr faina

Cum se prepara Chiftele:

Pentru a prepara cele mai bune chiftele, urmeaza pasii urmatori, reteta fiind extrem de usor de preparat:

  1. Inmoaie painea putin in apa apoi stoarce-o bine.
  2. Amesteca bine carnea tocata cu ouale, piperul, sarea, usturoiul pisat, ceapa si patrunjelul tocate marunt si painea stoarsa.
  3. Din compozitia rezultata faci niste bile in forma de chiftele, folosindu-te de o lingura, apoi treci chiftelele prin faina si le bati usor intre palme pentru a indeparta surplusul de faina.
  4. Pui chiftelele la prajit in uleiul incis, prajindu-le pe ambele parti, pana se rumenesc.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Chiftele, 4.7 din 5 | 3 voturi