Ingredientele necesare:

  • 150 ml apa calda
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita zahar tos
  • 1/2 pliculet drojdie uscata
  • 300 g faina
  • 1 lingurita sare.

Cum se prepara Blat de pizza crocant:

  1. Pune drojdia intr-un castron si amestec-o cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda si zaharul apoi amesteca pana obtii o compozitie ca o pasta.
  2. Acopera si lasa in repaus pana ce drojdia face spuma deasupra.
  3. Intr-un alt vas pune faina iar in mijlocul ei toarna amestecul de drojdie preparat inainte si adauga uleiul, sarea, restul de apa, si amesteca pana se formeaza un aluat moale si elastic.
  4. Cand aluatul s-a legat, trebuie sa incepi sa framanti bine timp de 10-15 minute dupa care acopera aluatul si lasa-l in repaus la dospit, timp de 40-45 minute, intr-un loc caldut si ferit de curenti de aer.
  5. Pentru a pregati blatul pentru pizza, intinde o foaie foarte subtire potrivita cu forma tavii sau formei in care vei coace pizza.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Blat de pizza crocant, 5.0 din 5 | 1 vot