Ingredientele necesare:

  • 500-600 g faina
  • 200-300 ml apa calduta
  • o lingurita rasa de sare
  • o lingurita zahar
  • 25 g drojdie proaspata

Cum se prepara Aluat lipie arabeasca:

  1. Din faina, apa, sare, zahar si drojdie prepara o coca pe care las-o sa creasca.
  2. Acopera vasul cu un prosop si lasa-l la caldura timp de 30 minute.
  3. Dupa ce a crescut, framant-o bine pana se desprinde de vas si de maini. Aproape ca ai obtinut un aluat lipie arabeasca.
  4. Mai lasa 15 minute sa creasca, dupa care imparte aluatul in 6 bile de coca si intinde una cate una cu facaletul, in foaie subtire de cca jumatate de cm grosime.
  5. Dupa ce le intinzi, lasa-le sa se odihnesca 5 minute in tava dapoi baga-le la cuptor pana se auresc putin, cca. 5 minute.
  6. Scote lipiile si inteapa-le cu o scobitoare apoi acopera-le cu un prosop gros.
  7. Dupa ce se racoresc pune-le in pungi de plastic sa nu se intareasca.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Aluat lipie arabeasca, 5.0 din 5 | 5 voturi