Ingredientele necesare:

  • 1 kg faina
  • 2 linguri otet
  • 2-3 linguri untura
  • 6 galbenusuri
  • 500 g smantana
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf de sare

Cum se prepara Aluat cornulete:

  1. Amesteca faina cu untura, separat amesteca smantana cu galbenusurile si otetul, adauga coaja de lamaie, dupa care toarna copozitia peste faina si framanta bine.
  2. Imparte aluatul in trei parti egale.
  3. Fiecare bucata intinde-o cu facaletul pana obtii o foaie subtire ca de taitei.
  4. Ruleaza foile obtinute si lasa-le la frigider 2 ore.
  5. Dupa acest timp scoate cate una, taie patrate si umple-le cu compozitie.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Aluat cornulete, 5.0 din 5 | 1 vot